سایت http://30book.4kia.ir سایت دانلود کتاب ,دانلود مقاله,دانلود تحقیق ,دانلود گزارش کاراموزی ,دانلود طرح توجیهی ,دانلود پروژه ,دانلود پاورپوینت ,دانلود جزوه وغیره

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 1220
  • بازدید دیروز : 1338
  • بازدید کل : 1657600

دانلود مقاله نقش فناوری ها و تکنولوژی در نظام آموزشی


دانلود مقاله نقش فناوری ها و تکنولوژی در نظام آموزشی بافرمت ورد ودر 14 صفحه قابل ویرایش

قسمتی از متن مقاله

 

چکیده
پیشرفت‌های جهانی در فن‌آوری ارتباطات و اطلاعات سبب گسترش وسیع فرصت‌های یادگیری و دسترسی به منابع تحصیلی و آموزش شده است و به‌کارگیری فناوری‌های نوین در مدارس در راستای بهبود فرایند یاددهی- یادگیری در حال گسترش است. لذا هدف از این مطالعه بررسی نقش فناوری‌ها و تکنولوژی در نظام آموزشی هست. روش تحقیق در این مقاله روش تحلیلی – توصیفی مبتنی بر شواهد برگرفته‌شده از منابع مختلف شامل مقاله‌ها، پایان‌نامه‌ها و مجلات مختلف درزمینهٔ موردنظر می‌باشد. در این پژوهش ابتدا به معنای تکنولوژی آموزشی اشاره شده ، سپس به بررسی تاریخچه پیدایش و توسعه تکنولوژی آموزشی در جهان و ایران پرداخته شده است . در ادامه مزایای استفاده از فناوری و تکنولوژی در تعلیم و تربیت و همینطور موانع گسترش و توسع آن بیان شده است . در نهایت طبق مروری که بر مقالات مختلف جمع آوری شده صورت گرفت مشخص شد که استفاده از تکنولوژی یکی از الزامات آموزش و پرورش در عصر حاضر به شمار می رود و تاثیرات آن بر افزایش کیفیت یادگیری، تقویت مهارت های حل مسئله و تفکر انتقادی و همینطور ارتقای صلاحیت های حرفه ای معلمان بر کسی پوشیده نیست.

واژه‌های کلیدی: تکنولوژی، فن‌آوری، دانش‌آموز، آموزش، یادگیری

 


مقدمه
در دنیای کنونی سرعت و شتاب تولید دانش آن‌چنان است که کشورهای درحال‌توسعه باید برای رسیدن به توسعه و پیشرفت تلاش مضاعفی داشته باشند. اکنون‌که گذار از قرن 21 را تجربه می‌کنیم نزدیک شدن به توسعه‌یافتگی مستلزم انطباق و هماهنگ‌سازی الگوهای تغییردهنده جهانی بافرهنگ بومی است. کشورهای درحال‌توسعه باید با استفاده از تکنولوژی‌های نوین ارتباطی به ابداع روش‌هایی برای آموزش، یادگیری و فعالیت در جهان بپردازند. در سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش مستند 1391، هدف عملیاتی 17، ارتقای کیفیت فرآیند تعلیم و تربیت با تکیه‌بر استفاده هوشمندانه از فن‌آوری‌های نوین است. امروزه از آموزش‌وپرورش انتظار می‌رود تا موجبات یادگیری فعال را فراهم آورد (نیاز آذری، 1384). برای محقق شدن چنین رویکردی به‌ناچار نیاز به تغییر رویه سابق است. شیوه‌های آموزش قدیم مسلماً پاسخگوی نیازهای آموزشی متغیر عصر جدید نیست.
نظریه‌های اخیر آموزش و تدریس بر این اصل استوار است که نباید فراگیر را در برابر مطلب‌ها و مفهوم‌ها قرارداد، بلکه باید او را با مسئله و موقعیت روبه‌رو کرد تا خود به کشف رابطه بین مطلب‌ها و حل مسئله برسد. بر این پایه، روش‌های آموزشی باید گونه‌ای طراحی شوند که فراگیر را به فعالیت وا‌دارند تا سبب افزایش یادگیری و خودکارآمدی شود. در سال‌های اخیر روش‌های آموزش تغییرهای زیادی کرده‌اند. نتیجه‌ی این تغییرها باید آموزش را تا حد امکان از حالت انفعالی خارج کرده و به‌سوی آموزش فعال، همراه با درک عمیق جهت دهد. نظریه‌های جدید آموزش و تدریس باعث تغییر آموزش از معلم محوری به دانش‌آموز محوری شده‌اند. (حیدری، 1389)
یکی از معیارهای کارایی نظام آموزشی، میزان پیشرفت تحصیلی فراگیران آن است. نظام‌های آموزشی به دنبال بالا بردن کارایی و کیفیت خود هستند که در این زمینه توجه به پیشرفت تحصیلی اهمیت زیادی دارد. ازاین‌رو، یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای افزایش پیشرفت تحصیلی را می‌توان، آموزش مبتنی بر فن‌آوری آموزشی دانست (صفری، 1396).
تکنولوژی در ایجاد انگیزه، عمق و وسعت دادن به یادگیری و پایدار ساختن آن و رفع خستگی و کسالت دانش‌آموزان و ایجاد مهارت ذهنی جهت پاسخگویی به پرسش‌ها نقش مؤثری دارد (امیر تیموری،1387). کاستلز معتقد است، در عصری که اطلاعات همه‌وقت و همه‌جا در اختیار دانش‌آموز است مفهوم یادگیری تغییریافته است، در چنین عصری باید به دانش‌آموزان چگونه اندیشیدن را آموخت (دانش فر،1384).
استفاده از تکنولوژی آموزشی امروزه زینت و تشریفات نیست بلکه یک ضرورت اساسی در امر تعلیم و تربیت به شمار می‌رود زیربنای توسعه پایدار در هر جامعه‌ای نظام تعلیم و تربیت آن است و مهم‌ترین مقوله‌ای که این مجموعه را از سایر نهادها تفکیک می‌کند گستره نیروی انسانی توانمند و باانگیزه است. امروز چه کسانی که به تعلیم و تربیت مشغول هستند و چه دانش‌آموزانی که از خدمات آن‌ها بهره می‌برند، سرمایه‌های بزرگی هستند که می‌توانند زیربنای توسعه را فراهم سازند.
عصر امروز عصر دانایی محوری و انفجار دانش و اطلاعات است و ما با برخورداری از یک آرمان متعالی و مکتب الهی که تربیت، آموزش و یادگیری را یک واجب شرعی می‌داند، می‌توانیم برای رسیدن به این اهداف بلند استفاده کنیم، برای اینکه فرهنگ خود را رشد داده و تجلی آن را در نظام تعلیم و تربیت ببینیم باید از تکنولوژی آموزشی استفاده کنیم در غیر این صورت باید منتظر ایستایی باشیم، ی کی دیگر از دلایل لزوم استفاده از تکنولوژی در آموزش، ناکارآمدی روش‌های سنتی است (سعادتی و همکاران، 1394).
هدف پژوهش
در این پژوهش هدف بررسی نقش فناوری‌ها و تکنولوژی در نظام آموزشی است.
سؤال پژوهش
با توجه به هدف پژوهش این سؤال مطرح است که آیا فن‌آوری و تکنولوژی در نظام آموزشی نقش و تأثیری دارد؟
روش پژوهش
در این پژوهش از روش تحلیلی – توصیفی استفاده‌شده است.
ابزار و شیوه جمع‌آوری اطلاعات
در پژوهش حاضر اطلاعات از طریق ابزار و منابع کتابخانه‌ای، مجلات و سایت‌های معتبر جمع‌آوری‌شده است.
تعریف تکنولوژی آموزشی (educational technology)
مجموعه‌ای علمی است از کاربرد علم تدریس و یادگیری در دنیای واقعی کلاس، همراه با ابزار و روش‌هایی که برای کمک به این کاربردها گسترش‌یافته‌اند (ذوفن،1383). تکنولوژی صورت الکترونیکی و مبتنی بر تعدادی رسانه می‌باشد. (گودرز وند،1390) تکنولوژی استفاده از رسانه‌های کامپیوتری است. رسانه ‌‌عبارت است ‌از هر ترکیبی از متن، گرافیک، صدا، پویانمایی‌ و تصاویر ویدئویی که از طریق رایانه، تبلت و یا برد هوشمند در اختیار‌ کاربر‌ قرار می‌گیرد.
تکنولوژی و فن‌آوری در مفهوم جدید آن، تنها از وسایل سمعی و بصری بحث نمی‌کند و همچنین هدف تکنولوژی آموزشی، ترویج و توسعه تلویزیون، رادیو و کامپیوتر و سایر ابزارهای آموزشی قدیم و جدید نیست. به‌علاوه تکنولوژی آموزشی به وسایل مکانیکی یا الکترونیکی نیز اطلاق نمی‌شود. چنانچه روزی پریزهای برق مسدود شود یا نیروی برق برای همیشه از بین برود تکنولوژی آموزشی همچنان وجود دارد و ما نیز همواره به آن نیازمند خواهیم بود؛ زیرا تکنولوژی آموزشی به همان گستردگی آموزش‌وپرورش است.
با توجه به نکاتی که گفته شد و همین‌طور ازنظر جیمز براون در مفهوم جدید تکنولوژی آموزشی شامل طراحی، اجرا و ارزشیابی سامانمند تمام فرایند یادگیری و آموزش بر اساس هدف‌های مشخص و نتیجه تحقیقات درزمینهٔ های یادگیری انسانی و ارتباط و همچنین به‌کارگیری مجموعه‌ای از منابع انسانی و غیرانسانی به‌منظور آموزش بهتر و مؤثرتر است (احمدیان، 1387).
تاریخچه پیدایش و تکامل تکنولوژی آموزشی در غرب
تاریخچه پیدایش رشته تکنولوژی آموزشی در غرب را، می‌توان به سه دوره به شرح زیر تقسیم کرد:
١. دوره اول از ابتدای قرن بیستم میلادی (سال ١٢٧٩ ھ ش) تا سال ١٩٥٠ میلادی (١٣٢٩ ھ ش)؛
٢. دوره دوم از اوایل دهه‌ی ١٩٦٠ میلادی (سال ١٣٣٠ ھ ش) تا اواخر دهه١٩٨٠ میلادی (سال ١٣٥٠ ھ ش)؛
٣. دوره سوم از اوایل دهه ١٩٩٠ میلادی (سال ١٣٦٠ ھ ش) تا حال حاضر.

جدول شماره ١. ادوار تاریخی تحول رویکردهای معرفت‌شناسی و روانشناسی یادگیری
دوره اول
١٩٠٠-١٩٥٠ دوره دوم
١٩٦٠-١٩٨٠ دوره سوم
١٩٩٠ - حال
رویکرد معرفت‌شناسی اثبات‌گرایی
(Positivism) تعبیری تفسیری
(Interpretative) انتقادی
(Critical)
رویکرد روانشناسی یادگیری رفتارگرایی
(Behaviorism) شناخت گرایی
(Cognitivism) سازنده گرایی، پست‌مدرن Constructivism,
Postmodern

رویکردهای روانشناسی و معرفت‌شناسی در تمام مباحث تکنولوژی آموزشی حضور فعال دارند. با توجه به این امر دوره اول تکنولوژی ابزاری است که در این دوره رسانه‌ها، ابزاری برای غنی کردن آموزش‌های سنتی‌اند؛ دوره دوم، تکنولوژی نظام‌ها که در این دوره رسانه‌ها جزئی از نظام‌های متشکل از انسان و ابزارند و برای آموزش عملکردهای خاص به کار می‌روند؛ و دوره سوم، تکنولوژی فکورانه که دارای ویژگی‌های زیر است:
١. به رسمیت شناختن انواع دانش حاصل از منابع علمی سنتی و تجربه؛
٢. مبتنی بودن بر دانش نظری و دانش عملی و مقدم دانستن دانش نظری بر عملی؛
٣. به‌کارگیری انواع دانش بر اساس یک دیدگاه ارزش‌شناسی مشخص؛
٤. فکورانه بودن به معنای تعمق کردن درباره تکنولوژی (بعد دانش و ارزش‌ها) و محصولات آن (بعد طرح‌ها و مواد).
در این مرحله جدید، طراحان آموزشی به‌جای ایجاد نتایج یادگیری یکسان و از قبل تعیین‌شده برای تمام دانش‌آموز، به خلق تجارب یادگیری انحصاری برای هر یک از دانش‌آموزان می‌پردازند که اصطلاحاً آن را طراحی محیط‌های یادگیری می‌نامند. زمینه ضروری چنین اقدامی، پیشرفت سریع در تکنولوژی‌های ارتباطات و رایانه است (فراوانش، 1387).
مراحل تکامل تکنولوژی آموزشی:
1. مراحل ابزار و وسایل:
- ساخت ابزار و وسایل (سخت ابزار) و هوشمند سازی مدارس ازلحاظ سخت‌افزاری.
2. مرحله دوم مواد آموزشی:
- طراحی نرم‌افزارهای آموزشی بدون توجه به نظر و دیدگاه معلمان و دانش‌آموزان.
- تحقیقات روان‌شناسانه در مورد تأثیر رنگ محیط آموزشی و اندازه وسایل آموزشی بر یادگیری صورت گرفت.
3. مرحله سوم نظام‌های آموزشی:
- از نظریه‌ی عمومی سیستم‌ها استفاده شد.
- همه‌ی امکانات و ابزارآلات در خدمت نظام آموزشی قرار گرفتند.
4. مرحله‌ی چهارم نظام‌های آموزشی:
- آموزش افراد متناسب با نیاز آنان و نیازهای جامعه صورت می‌گیرد.
- امکانات آموزشی نیز متناسب با نیازهای افراد و جامعه تأمین می‌شود.
5. مرحله‌ی پنجم نظام‌های اجتماعی:
- تکنولوژی مسیری است که آموزش‌وپرورش آن را به کار می‌گیرد تا به اهداف موجود در جامعه دست بیابد.
- هماهنگ شدن ارگان‌های موجود در یک جامعه برای رسیدن به رشد و پیشرفت (حیدری، 1390).


مبلغ قابل پرداخت 10,000 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۴ مهر ۱۴۰۰               تعداد بازدید : 123

پکیج کسب درآمد میلیونی ( تضمینی و تست شده)

بسم الله الرحمن الرحیم  *کسب درآمد از اینترنت روزانه ۲،۰۰۰،۰۰۰ میلیون تومان تضمینی و تست شده*  آپدیت جدید آبان ۱۴۰۲  ((آموزش صفر تا صد کسب درآمد اینترنتی بالای ۵۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون تومان ماهانه، پشتیبانی ۲۴ ساعته ۷ روز هفته، ۱۰۰%حلال شرعی، کاملاً واقعی و تست ...

کتاب از سیر تا پیاز بازاریابی شبکه ای

کتاب از سیر تا پیاز بازاریابی شبکه ای

نام کتاب : از سیر تا پیاز بازاریابی شبکه ای نویسنده : زیگ زیگلار مترجم : زینب فرجی و مصطفی عابدینی فرد فرمت : pdf ... ...

دانلود پاورپوینت هوش تجاری (نسخه کامل)

دانلود پاورپوینت هوش تجاری (نسخه کامل)

عنوان: هوش تجاری فرمت فایل: ppt تعداد اسلاید ها: 146 زبان: فارسی دسته بندی: علوم انسانی، علوم اقتصادی چکیده: سیستم های هوشمند: - هوشمندی، قابليت دنبال کردن هدف به همان روشی است، که انسان دنبال می کند. - يک سيستم هرچه به انسان نزديکتر باشد، هوشمندتر است. - سيستم ... ...

فرمول موتور شور خودرو

فرمول موتور شور خودرو

اسپری موتورشور یکی از عواملی که باعث طولانی شدن، عمر مفید موتور اتومبیل شما خواهد شد تمیز و نحوه درست کار کردن موتور خودرو می باشد. هم چنین داشتن موتور سالم در کاهش آلایندگی های تولید شده نیز سهم بسزایی را خواهد داشت. با توجه به توضیحات ذکر شده سعی بر آن داشته باشید تا ... ...

کتاب صوتی 125 راه اثبات شده برای رسیدن به اوج در فروش بیمه

کتاب صوتی 125 راه اثبات شده برای رسیدن به اوج در فروش بیمه

عنوان کتاب: 125 راه اثبات شده برای رسیدن به اوج در فروش بیمه نویسنده: مارک سیلورمن مترجم: حسام امامی گوینده: علی بهرامی فرمت فایل ها: mp3 تعداد فایل ها: 27 حجم کل فایل ها: 105 مگابایت مدت زمان پخش: 4 ساعت و 15 دقیقه زبان: فارسی توضیحات: کتاب صوتی مهارت های ... ...

دانلود رایگان نمونه سوالات استخدامی تخصصی حسابداری

دانلود رایگان نمونه سوالات استخدامی تخصصی حسابداری

دانلود رایگان نمونه سوالات استخدامی تخصصی حسابداری   مجموعه نمونه سوالات استخدامی تخصصی حسابداری شامل: نمونه سوالات تخصصی حسابداری درس اقتصاد خرد ۱۸۰ عدد نمونه سوالات تخصصی حسابداری درس حسابرسی ۱۸۰ عدد نمونه سوالات تخصصی حسابداری درس اصول حسابداری ۱۷۳ ... ...

نمایندگی خدمات مجازی: ارائه پنل خدمات مجازی، سوشال مدیا

نمایندگی خدمات مجازی: ارائه پنل خدمات مجازی، سوشال مدیا

نمایندگی خدمات مجازی: ارائه پنل خدمات مجازی، سوشال مدیا 200,000 تومان با تخفیف 50% فقط 100,000 تومان پنل «پنل نمایندگی ارائه خدمات مجازی، سوشال مدیا» بمب مجازی مدیریت: سوشال مدیا فرمت: pdf، آدرس پنل، ویدئویی mp4 تیم برنامه نویسی: سوشال مدیا سال انتشار: پنل ... ...

کتاب صوتی اثر مرکب نوشته دارن هاردی

کتاب صوتی اثر مرکب نوشته دارن هاردی

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- کتاب‌های مرتبط                                          فیلم ذهن تغییر یافته                   نکته های ... ...

دوره جامع تحلیل گر شو به صورت رایگان

دوره تحلیل گر شو باعث رشد دیدگاه شما نصبت به بازار و چارت ...

دانلود کتاب صوتی راز موفقیت اثر آنتونی رابینز

دانلود کتاب صوتی راز موفقیت اثر آنتونی رابینز

دانلود کتاب صوتی راز موفقیت اثر آنتونی رابینز معرفی کتاب صوتی راز موفقیت در کتاب صوتی راز موفقیت نوشته آنتونی رابینز، به شما راه حل‌هایی پیشنهاد می‌شود تا بتوانید آنچه را که دوست دارید، بدست آورید، ضمن اینکه آنچه را که دارید حفظ کنید. این کتاب راهنمایی عملی برای ... ...

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما