دانلود پاورپوینت فیزیولوژی انسان با فرمت pptودر 84 اسلاید قابل ویرایش
سمتی از متن پاورپوینت
بخش1- ساختمان سلول و اعمال آن
سلول از دو بخش اصلی سیتوپلاسم و هسته تشکیل شده است .
مواد مختلفی که سلول را تشکیل می دهند روی هم پروتوپلاسم نامیده میشوند.
پروتوپلاسم بیشتر از پنج ماده پایه ای ، آب ، الکترولیتها ، پروتئینها ، لیپیدها و کربوهیدراتها تشکیل شده است .
اهميت اجزاي مختلف پروتوپلاسم
آب
آب بيشترين و مهمترين جزء تشكيل دهندة پروتوپلاسم است كه غلظت آن در سلولها بين 65 تا 85 درصد تغيير مي كند. زندگي بدون آب فقط براي چند روز مي تواند ادامه يابد. آب اجزاي مختلف پروتوپلاسم را به حالت محلول نگاه مي دارد، واكنشهاي شيميايي كه در سلولها حادث مي شوند احتياج به وجود آب دارند. ماهيت سيال آب به مواد معلق اجازه مي دهد تا به قسمتهاي مختلف سلول جريان و انتشار يابند و از اين راه انتقال مواد از يك قسمت به قسمت ديگر سلول را تأمين مي كند. بسياري از مواد در آب يونيزه مي شوند، مانند كلروسديم كه در آب به يونهاي داراي بار مثبت و يونهايي كه داراي بار منفي است، تقسيم مي شوند. اين قبيل مواد را الكتروليت مي نامند و بسته به يوني كه در آب ايجاد مي كنند به اسيدها، بازها (مواد قليايي) و نمكها تقسيم مي شوند كه هر يك در مادة زنده نقش مهمي دارند.
پروتئينها
در بيشتر سلولها، فراوانترين ماده بعد از آب پروتئينها هستند كه به طور طبيعي 10 تا 20 درصد تودة سلولي را تشكيل مي دهند. از لحاظ توليد انرژي چندان اهميتي ندارند، وليكن منشأ آنزيمها و هورمونهاي ساخته شده در سلولها هستند. نمو بافتهاي جديد و ترميم بافتهاي پيروفرسوده بستگي به وجود پروتئين دارد. كودكان در حال رشد، زنان حامله و شيرده و افراد مسن و بيماراني كه تحت عمل جراحي قرار گرفته اند در رژيم غذايي خود نسبت به يك فرد جوان سالم بالغ به پروتئين بيشتري احتياج دارند.
ليپيدها
چربيها و مواد خويشاوند آنها را روي هم ليپيدها مي نامند. مهمترين ليپيدها در بيشتر سلولها فسفوليپيد و كلسترول اند كه حدود 2 درصد تودة كل سلولي را تشكيل مي دهند. علاوه بر فسفوليپيد و كلسترول ، برخي سلولها محتوي مقادير زيادي تري گليسريدند كه چربي خنثي نيز ناميده مي شوند. در سلولهاي به « سلولهاي چربي » تري گليسريد تا 95 درصد تودة سلولي را تشكيل مي دهد و اين چربي نمودار انبار اصلي موادغذايي انرژي دهندة بدن است. بافت چربي موجود در زير پوست نه فقط منبع ذخيره غذايي است، بلكه همچون عايق از اتلاف حرارت بدن جلوگيري مي كند. علاوه بر اين ، ليپيدها به علت حمل ويتامينهاي محلول در چربي از اهميت ويژه اي برخوردارند.
كربوهيدراتها
كربوهيدراتها به طور كلي عمل ساختماني بسيار اندكي در سلول دارند، اما در تغذيه سلول نقش مهمي را بازي مي كنند. كربوهيدراتها به سهولت اكسيده مي شوند و سهل الوصول ترين منبع انرژي اند. گلوكز كه قند موجود در خون است براي بدن انسان به همان اندازة اكسيژن ضروري است. هرگاه غلظت قند خون پايين بيايد، انسان دچار تشنج مي شود و اگر غلظت آن بسيار كم شود، اغما پيش مي آيد. اعمال حياتي بدن چون هدايت پيامهاي عصبي، انقباض عضلاني، فعل و انفعالات شيميايي و صدها عمل ديگر همه احتياج به انرژي حاصل از موادقندي دارند.
مواد معدنی(نمكهاي غيرآلي)
نمكهاي معدني زيادي در بدن يافت مي شوند و در سلولها و مايعات بدن (خون ، مايع ميان بافتي و لنف) وجود دارند. كلرورهاي سديم، پتاسيم ، كلسيم و منيزيوم از همه فراوانتر و با اهميت ترند. در حالي كه مقدار نمكهاي ديگر بسيار كم است . يونهاي سديم و كلر به غلظتهاي زيادتر از يونهاي ديگر در مايعات خارج سلولي و برعكس در داخل سلولها يونهاي پتاسيم و فسفات از ساير يونها فراوانترند. نمكهاي معدني براي نگهداري كيفيت اسمزي مناسب (حركت آب از ميان غشا) و تعادل اسيدي، بازي، انعقاد خون (كه احتياج به كلسيم دارد)، تشكيل استخوانها (كلسيم و فسفر)، تشكيل ترشح داخلي غده تيروئيد (يد)، حمل اكسيژن و دي اكسيدكربن (آهن در هموگلوبين گويچه هاي سرخ ) ضروري اند.
شبکه آندوپلاسمی
مجموعه ای از حفره ها و مجراهایی است که فضای سلولی را درنقاط مختلف اشغال می کند و با غشای هسته و محیط خارجی سلول نیز ارتباط دارد . این شبکه توری مانند وظیفه انتقال مواد و انتشار تحریک را در داخل سیتوپلاسم عهده دار است.
ریبوزومها
اجزای بسیار ریزی اند که در ساختمان آنها پروتئین زیادی دیده می شوند. سنتز پروتئین در ریبوزومها انجام میشود.
میتوکندری
از دو غشا تشکیل شده اند تولید انرژی سلولی به عهده آنهاست. میتوکندریها را نیروگاه سلول نیز می نامند .
هسته سلول
هسته سلول توسط غشای نازک هسته ای از سیتوپلاسم جدا می شود.
شبکه توری مانند از رشته های باریک به نام شبکه کروماتین وجود دارد که درهنگام تقسیم سلولی به رشته های بلند و باریک که ابتدا و انتهای آنها مشخص است درمی آید که به آن کروموزوم گویند.در انسان تعداد کروموزوم ها 23 جفت یا 46 عدد است .
هسته مرکز کنترل سلول است ، هم کنترل واکنشهای شیمیایی را که در سلول انجام می شوند و هم تولید مثل را بر عهده دارند .
توزیع یونها در دو سوی غشای سلول
غشای سلولی غشایی نیمه تروا است که به طور بسیار انتخابی عمل می کند.
مایع خارجی سلول محتوی مقادیر زیاد یونهای سدیم است در حالی که یونهای پتاسیم بیشتر در داخل سلول هستند. زیادتر بودن یونهای سدیم در خارج غشا نسبت به داخل منجر به یک عدم تعادل شیمیایی می شود، بنابر این سلول به دنبال تعادل است ولی چون غشا نفوذ پذیری انتخابی دارد در حالت استراحت بیرون غشا مثبت و داخل منفی است.
پتانسیل عمل
مبلغ قابل پرداخت 15,000 تومان
نام کتاب : یخ شکن ها نویسنده : تام شرایتر مترجم : علی معتمدی فرمت : pdf ... ...
نمایندگی خدمات مجازی: ارائه پنل خدمات مجازی، سوشال مدیا 200,000 تومان با تخفیف 50% فقط 100,000 تومان پنل «پنل نمایندگی ارائه خدمات مجازی، سوشال مدیا» بمب مجازی مدیریت: سوشال مدیا فرمت: pdf، آدرس پنل، ویدئویی mp4 تیم برنامه نویسی: سوشال مدیا سال انتشار: پنل ... ...
حجاب؛ از پیشینه تا پیامدها " به نوشته علی محمدی آشنانی فرمت: pdf حجم : 1.53 مگابایت ... ...
بسم الله الرحمن الرحیم *توجه* لطفا قبل از رد کردن توضیحات آن را با دقت مطالعه کنید شماره تلگرام پشتیبانی: 09368780486 آیدی تلگرام پشتیبانی: Poshtibani_745 پاسخگویی همه روزه از ساعت 12 تا 18 (غیر از روز های جمعه) دوست عزیزی که داری میخونی؛سلام :) مطمئنا تا ... ...
نام کتاب : 21صفات بایسته یک رهبر نویسنده : جان سی مکسول مترجم : داود نعمت الهی فرمت : pdf ... ...
با POCKET OPTION یک معاملهگر حرفهای شوید یک پلتفرم معاملاتی قابل اعتماد برای همه هر معاملهگری میخواهد تا در بهترین شرایط سود ببرد و نمیخواهد نگران امنیت وجوه شخصی خود باشد. اولین کار واضحی که یک معاملهگر مبتدی انجام میدهد بررسی سایتهای مختلف معامله آنلاین ... ...
پاورپوینت در مورد کارآفرینی (تعاریف،نظریه ها،الگوها) (۱۶۵ اسلاید) مهندس علی شیرازی تعريف كارآفرين از جان باتيست سي كارآفرين عاملي است كه تمامي ابزار توليد را تركيب مي كند و مسئوليت ارزش توليدات، بازيافت كل سرمايه اي را كه بكارمي گيرد، ارزش دستمزدها، بهره و اجاره اي كه مي ... ...