دانلود مقاله ماهی آمور با فرمت ورد ودر15 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله
ماهی آمور یا کپور علفخوار، در اغلب حوضههای آبریز پراکنش دارد. ماهی آمور شباهت زیادی به ماهی سفید خزر دارد به طوری که آن را سفید پرورشی مینامند.
تنشناسی
بیشینهی درازا و وزن در این ماهی به ترتیب ۱۰۰ سانتی متر و ۳۲ کیلوگرم میباشد(میانگین ۵۷ سانتی متر و ۶/۳ کیلوگرم) و دارای دندان حلقی با فرمول ۴٫۲-۲٫۴ یا ۵٫۲-۲٫۴ میباشد. بدن این ماهی گرد و فلسهای متراکمی دارد. باله پشتی گرد و خط جانبی کاملی دارد. ابتدای قاعده باله پشتی اندکی در جلوی قائمه باله لگنی قرار دارد.
خارهای آبششی کوتاه و به تعداد ۱۲ عدد دارد. عمدتاً از گیاهان آبزی تغذیه میکند. البته سختپوستان و نوزاد پشههای دریاچه )شیرونومیده( را نیز مصرف میکند. تعداد تخمها تا ۱ میلیون عدد نیز میرسد. نسبت به ماهی کپور معمولی باله پشتی کوتاهتری دارد. تفاوت آن با ماهی کپور سیاه، در دندانهای حلقی است. دندان حلقی در آمور از نوع شانهای و در کپور سیاه از نوع آسیایی است.
ماهی آمور دارای سر مسطح است ولی ماهی سفید سر برآمده دارد. رنگ بدن در ماهی آمور، نقرهای واضح و در ماهی سفید نقرهای محو است. تفاوت دیگر این دو در دندانهای حلقی است که فرمول دندان حلقی در ماهی سفید ۵-۶ میباشد.
ویژگیها
ماهی آمور جزء کپور ماهیان چینی میباشد و در سیستم پرورشی توام همراه با کپور معمولی، کپور نقرهای )فیتوفاگ( و کپور سرگنده، پرورش مییابد. این ماهی در زادگاه اصلی خود در چین، در رودخانههای سیلابی با آب گل آلوده و بستر پوشیده از سنگریزه به صورت دسته جمعی تخم ریزی میکند.تخم ریزی آن در دمای ۲۳-۲۱ درجه سانتی گراد صورت میگیرد. تعداد تخمها ۲۰۰-۵۰۰ هزار عدد بوده و به قطر 5/0-2/1 میلی متر میباشند. شرایط لازم برای به وجود آمدن لاروها، غوطهوری تخمها میباشد که در رودخانههای طبیعی در فصل سیلابی چنین شرایطی فراهم میگردد. ماهیان نر در زادگاه اصلی خود در ۶-۴ سالگی و مادهها در ۷-۶ سالگی بالغ میشوند. این ماهی دارای ارزش شیلاتی میباشد.
ماهیان گرمآبی
از ویژگی های بارز این دسته از ماهیان پذیرش شرایط گرماست. این گروه از ماهیان که به عنوان ماهیان چینی قلمداد می شوند در دمای 18 درجه به بالا خوب تغذیه ، رشد و تکثیرمیکنند.بهترین شرایط رشد آنها 28 ـ 25 درجه است در دمای کمتر از 18 درجه تغذیه میکنند اما در دمای 12 درجه سانتیگراد تبدیل غذا به گوشت در آن تنزل مییابد و در 7 درجه سانتیگراد تغذیه نمیکنند و در 4 درجه سانتیگراد به خواب زمستانه فرو میروند . به طور کلی سردسته ماهیان پرورشی گرمآبی کپورماهیان هستند . آنها بزرگترین خانواده ماهیان آب شیرین میباشند و 90% ماهیان آب شیرین به این خانواده تعلق دارد که حدود 200 جنس دارند.
مهمترین گونههای پرورشی آنها به قرار ذیل است :
الف) کپور ماهیان چینی شامل کپور نقرهای ، آمور ،کپور معمولی ، کپور سرگنده
ب) کپور ماهیان هندی شامل کاتلا ، روهو ، بریکال کالباسو
ج)کپورسیاه ، لای ماهی
د)خامه ماهی و کفال و غیره نیز از ماهیان پرورشی میباشند.
برخی از جنسها و گونههایی که در ایران یافت میشوند :
جنس : Carassius گونه: C.auratus نام محلی: سیم کپور - نام فارسی: کاراس
جنس: Abramis گونه: A.brama orientalis نام محلی: سیم برگ - نام فارسی: سیم
جنس: Aspius گونه: A.aspius نام محلی: ماش - نام فارسی: ماشماهی
جنس: Barbus گونه: B.mursa نام محلی: قره بالیخ - نام فارسی: باربوس
جنس: Varicorhinus گونه: V.Dapoeta نام محلی: زردپر
جنس: Cyprinus گونه: C.carpio نام محلی: کپور - نام فارسی: کپور معمولی
جنس: Ctenopharyngoden گونه: C.idella نام فارسی: کپور علفخوار (آمور)
جنس : Hypophthalmichthys گونه: H.molitrix نام محلی: آزاد - نام فارسی: کپور نقرهای (فیتوفاگ)
جنس : Aristiehthys گونه: A.nobilis نام محلی: سرگنده - نام فارسی: سرگنده
ماهی کپور
انواع گونه های کپور ماهیان:
1-کپور معمولی 2- کپور نقره ای 3- کپورسرگنده 4-کپور علفخوار
1) کپور معمولی :
سرسلسله خانواده کپور ماهیان میباشد . اسم علمی انcyprinus caprio ونام لاتین آن common carp میباشد . مبدا پیدایش این ماهی را حوزه دریای سیاه می دانند. این ماهی در ایام کهن از آسیای مرکزی به چین و نواحی شرقی ژاپن و سپس به تمامی نقاط کره زمین معرفی شده و امروزه بصورت گسترده پرورش داده میشود. امروزه 35 ـ 25 درصد تولیدات ماهیان گرمآبی را به خود اختصاص داده است.
ماهی کپور پرورشی همه چیز خوار و به طور کلی کف زی خوارمی باشد.در سال اول پرورش (بهار و تابستان) از پلانكتونهای جانوری تغذیه می نمایند ولی به تدریج به تغذیه جانوران کف زی می پردازد غذای طبیعی این ماهی لارو حشرات ، نرم تنان کف زی و در اواخرسال دوم پرورش (پائیز) مقداری غذای گیاهی نیز مصرف می نمایند.
این ماهی از غذای دستی شامل سبوسها ، غلات و کنجاله ها نیز به آسانی استقبال می کند و به ماهی اهلی شده معروف است و در آبهای شیرین و نسبتا گرم زندگی می کند در مناطق معتدله در سن دو سالگی به بلوغ جنسی می رسد و در شرایط مناسب تغذیه ای در این سن به وزن 1 الی 5/1 کیلو گرم می رسد .
استعداد هماوری نسبی (تعدادتخم به ازاء هر کیلو گرم وزن ماهی ماده) 100000 الی 200000 عدد است و هر کیلو گرم تخم این ماهی به 700000 الی 1000000 عدد بالغ می گردد.
زمان تخم ریزی در بهار و اوایل تابستان است ، تخم ریزی به صورت دسته جمعی و در سنین و اندازه های مختلف صورت می گیرد . جایگاه تخم ریزی طبیعی این ماهی ها در زمین های تازه به زیر آب رفته و پوشیده از بسترهای گیاهی است .
تولید مثل :
این ماهی در سن (۴- ۳) سالگی به بلوغ جنسی می رسد .تخم ریزی آن در مناطق عمق رودخانه با جریان آبی کند در ماههای اردیبهشت تا نیمه دوم خرداد ماه ودرآب با دمای( c۲۰ -۱۸( انجام می گیرد .قطر تخمها (16/1) mm و هم آوری مطلق (۳۰۰- ۲۰۰) هزار عدد می باشد. تخم این ماهی شفاف و چسبناک می باشد .
تخم ها چسبنده اند و ثابت در مناطق تخم ریزی قرار می گیرند . مدت خارج شدن لارو از تخمها 4-3 روز به طول می انجامد. در دمای 18-22 درجه سانتی گراد اندازه لاروها در بدو شروع تغذیه 7-6 میلی متر است .
بدلیل رشد سریع ، امکان تکثیر مصنوعی و تغذیه و نگهداری بصورت متراکم و دارا بودن مقاومت بالا در مقابل عوامل فیزیکی و شیمیائی آب از جمله مهمترین ماهیان پرورشی جهان است در سال 1990 میلادی از کل تولید ماهیان پرورشی جهان که بالغ بر000/338/8 تن بوده ماهی کپور معمولی 726/112/1 تن را به خود اختصاص داده است.
مشخصات کلی :
بدن تقریبا پهن است ،روی پوزه ماهی در دو طرف دو جفت سبیلک قرار دارد ، بدن پوشیده از فلس و به رنگ طلایی است ، کپور معمولی در 8 ـ 6 هفته اول عمر خود عمدتا از جانوران بسیار ریز داخل شن تغذیه میکند و به تدریج رژیم تغذیهای آنها از مصرف جانوران ریز به گیاهان، کرم ها، نوزادان حشرات و نرم تنان و غیره تبدیل میگردد. ولی بهر صورت تغذیه از جانوران کف استخر از اهمیت ویژهای برخوردار است ماهی کپور از خوردن فضولات حیوانی و گیاهی حتی لاشه حیوانات هم روی گردان نیست.
تخم و نوزاد ماهیانی که تخمریزی آنها زودتر صورت میگیرد را نیز می خورد
ماهی کپور در درجه حرارت22ـ18 درجه سانتیگراد تخمریزی میکند در حالی که ماهی کپور نقرهای ، آمور ، سرگنده در درجه حرارت های بالاتر از 22 درجه سانتیگراد تخم ریزی کرده بنابراین لاروهای این ماهیان غذای مناسبی برای ماهی کپور محسوب میشود بنابراین ماهی کپور یک ماهی همه چیز خوار است. اگر در استخرهای لجنی پرورش یابد گوشتش تا اندازهای طعم لجن میگیرد ولی کافی است ماهی صید شده را مدت کمی در آب جاری تمیز قرار داده تا طعم لجن مرتفع گردد.
باله ها : باله پشتی و مغربی این ماهی دارای یک شعاع سخت مفرس می باشد و همچنین باله پشتی دارای (۳ ۴-) شعاع سخت و (۲۱ -۱۶) شعاع نرم و باله مخرجی دارای (۳) شعاع سخت و (۵ -۶) شعاع نر می باشد .
فلس : نوع فلس در این ماهی سیکلوئیدی وتعداد آن بر روی خط جانبی (۴۰ ، ۳۳( فلس ودر بالا و پایین خط جانبی (۴۰ ، ۳۳) فلس می باشد.
طول : بیشینه ۱۵۰cmو وزن آنkg 13و طول استاندارد آنcm۴۶ و میانگین طول آن cm۳۸و میانگین وزن ماهیgr۱۳۰۰ می باشد .
مبلغ قابل پرداخت 10,000 تومان
نام کتاب : 21صفات بایسته یک رهبر نویسنده : جان سی مکسول مترجم : داود نعمت الهی فرمت : pdf ... ...
نام کتاب : یخ شکن ها نویسنده : تام شرایتر مترجم : علی معتمدی فرمت : pdf ... ...
نمایندگی خدمات مجازی: ارائه پنل خدمات مجازی، سوشال مدیا 200,000 تومان با تخفیف 50% فقط 100,000 تومان پنل «پنل نمایندگی ارائه خدمات مجازی، سوشال مدیا» بمب مجازی مدیریت: سوشال مدیا فرمت: pdf، آدرس پنل، ویدئویی mp4 تیم برنامه نویسی: سوشال مدیا سال انتشار: پنل ... ...
با POCKET OPTION یک معاملهگر حرفهای شوید یک پلتفرم معاملاتی قابل اعتماد برای همه هر معاملهگری میخواهد تا در بهترین شرایط سود ببرد و نمیخواهد نگران امنیت وجوه شخصی خود باشد. اولین کار واضحی که یک معاملهگر مبتدی انجام میدهد بررسی سایتهای مختلف معامله آنلاین ... ...
حجاب؛ از پیشینه تا پیامدها " به نوشته علی محمدی آشنانی فرمت: pdf حجم : 1.53 مگابایت ... ...
بسم الله الرحمن الرحیم *توجه* لطفا قبل از رد کردن توضیحات آن را با دقت مطالعه کنید شماره تلگرام پشتیبانی: 09368780486 آیدی تلگرام پشتیبانی: Poshtibani_745 پاسخگویی همه روزه از ساعت 12 تا 18 (غیر از روز های جمعه) دوست عزیزی که داری میخونی؛سلام :) مطمئنا تا ... ...
مقدمه چنانکه مطابق آمار رسمی در سال ۱۳۸۰بیش از هفده هزار نفر از هممیهنانمان در تصادفات رانندگی جانباختهاند. لزوم آموزش کامل و صحيح رانندگي براي متقاضيان دريافت گواهينامه رانندگي را آشکار ميسازد. ضمن اينکه باتوجهبه ترکيب جوان جمعيت کشور و تعداد زياد اين متقاضيان از ... ...
پاورپوینت در مورد کارآفرینی (تعاریف،نظریه ها،الگوها) (۱۶۵ اسلاید) مهندس علی شیرازی تعريف كارآفرين از جان باتيست سي كارآفرين عاملي است كه تمامي ابزار توليد را تركيب مي كند و مسئوليت ارزش توليدات، بازيافت كل سرمايه اي را كه بكارمي گيرد، ارزش دستمزدها، بهره و اجاره اي كه مي ... ...