دانلود مقاله کاربرد لایه مرزی در توربین گازهای صنایع هوایی با فرمت ورد و در 24 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله
فصل اول آشنایی با توربین گاز1
مقدمه2
مبنای کارکرد2
انواع توربین های گازی3
توربین های گازی برای تولید انرژی مکانیکی4
سازندگان توربین گاز7
فصل دوم : کمپرسورها8
انواع کمپرسورها9
محاسن ومعایب10
کمپرسورهای محوری11
فصل سوم:اهمییت لایه مرزی در توربوماشینها13
مقدمه14
محدودیتهای لایه مرزی16
اثر عدد ماخ16
لایه مرزی سطح پره17
نتایج محدودیتهای لایه مرزی19
نتیجه نهایی20
مراجع 20
فصل اول:
آشنایی با توربین گاز
1
1-1- مقدمه
در سال ۱۷۹۱، یک مخترع انگلیسی به نام جان باربر، یک ماشین طراحی کرد که از نظر ماهیت کارکرد شبیه به توربینهای گاز امروزی بود و حق امتیاز این طرح را به نام خود ثبت کرد.او این توربین را برای به حرکت درآوردن یک کالسکه بدون اسب طراحی کرده بود. در سال ۱۹۰۴، یک پروژه ساخت توربین گاز توسط فرانتس استولز در برلین انجام شد که اولین کمپرسور محوری جهان در ساخت آن مورد استفاده قرار گرفته بود، ولی این پروژه ناموفق بود. در طی سالهای بعد، افراد مختلف بر روی ایده توربین گاز فعالیت کردند، به طوری که شرکت جنرال الکتریک آمریکا که امروزه بزرگترین تولیدکنندهٔ توربین گاز در جهان است، در سال ۱۹۱۸ بخش توربین گاز خود را راهاندازی کرد. با این وجود، نخستین توربین گازی برای تولید انرژی برق، در سال ۱۹۳۹ (میلادی) و در شرکت براون باوری در سوئیس ساخته شد که ظرفیت آن ۴ مگاوات بود.
1-2-مبنای کار کرد
توربینهای گاز از نظر ترمودینامیکی، بر اساس چرخهبرایتون است که در آن، هوا به صورت بیدررو فشرده شده، احتراق در فشار ثابت رخ داده و انبساط هوای فشرده و داغ در توربین، به صورت بیدررو رخ میدهد و هوا به فشار اولیه میرسد. در عمل، اصطکاک و توربولانس باعث میشوند که:
1- فشردهسازی هوا در کمپرسور به صورت بیدررو نباشد. این موجب میشود که برای دستیافتن به یک نسبت فشار معین، دمای خروجی کمپرسور بیشتر از حالت ایدهآل باشد.
2- انبساط هوا در توربین به صورت بیدررو نباشد. این موجب میشود که با ثابت بودن مقدار کاهش دما در توربین، کاهش فشار ناشی از آن افزایش یافته و انبساط کمتری برای تولید کار در توربین فراهم باشد.
3-افت فشار در ورودی هوا، محفظهاحتراق و اگزوز وجود داشته باشد. این موضوع باعث میشود که نسبت فشار موجود برای تولید کار کاهش یابد. افت فشار در ورودی هوا باعث کاهش فشار در ورودی کمپرسور و در نتیجه کاهش فشار ورودی محفظهاحتراق و توربین میشود. افت فشار در محفظه و اگزوز، به ترتیب به کاهش فشار ورودی به توربین و افزایش فشار خروجی توربین میانجامند که همه این عوامل، باعث کاهش نسبت فشار موجود در توربین برای تولید کار میشود.
2
شکل(1-1)
با افزایش دمای هوای ورودی به توربین، راندمان توربینهای گاز افزایش مییابد؛ بنابراین، بهتر است که این دما هر چه بیشتر انتخاب شود. اما در این مورد از نظر تحمل مواد تشکیلدهندهٔ محفظهٔ احتراق و پرههای توربین، محدودیت وجود دارد؛ بنابراین، در این قسمتها که به آنها بخشهای داغ، (به انگلیسی: Hot Sections)، گفته میشود، از مواد مقاوم به دماهای زیاد مانند سوپرآلیاژها استفاده میشود. همچنین این قسمتها با استفاده از تکنولوژیهای پیچیدهای، خنککاری میشوند.
3-1-انواع توربین گاز
3-1-1- توربینهای گاز صنعتی برای تولید توان الکتریکی
توربینهای گاز صنعتی برای تولید توان الکتریکی، که توربوژنراتور گاز هم نامیده میشوند، توربینهای گازی هستند که توان تولیدشده به وسیلهآنها، مستقیماً و یا پس از تغییر سرعت دوران در جعبهدنده، به ژنراتور منتقل شده و در آنجا به انرژی الکتریکی تبدیل میشود. این نوع توربین گاز، میتواند به صورت سیکل ساده (به انگلیسی: Single Cycle) و یا سیکل ترکیبی (به انگلیسی: Combined Cycle) باشد. در حالت سیکل ساده، گازهای خروجی از اگزوز توربین که میتوانند تا ۶۰۰ درجه سانتیگراد دما داشته باشند، مستقیماً وارد هوا شده و انرژی باقیمانده در آن هدر میرود؛ ولی در حالت سیکل ترکیبی، یک یا دو توربین گاز با یک توربین بخار کوپل میشوند و گازهای خروجی از توربین گاز در بخشی به نام بویلر بازیاب، آب بازگشتی از کندانسور توربین بخار را که توسط پمپ فشرده شده، به بخار تبدیل میکنند. در نتیجه در حالت سیکل ترکیبی، از انرژی موجود در گازهای خروجی از اگزوز توربین گاز استفاده شده و بویلر توربین
3
بخار بدون نیاز به سوخت، بخار آب تولید میکند؛ بنابراین، با استفاده از این روش، راندمان سیکل افزایش
مییابد. توربوژنراتورها همچنین میتوانند به صورت تولید همزمان برق و گرما (به انگلیسی: Cogeneration) استفاده شوند که در این ترکیب، گاز خروجی از آنها برای تولید آب گرم و یا هوای گرم ساختمانها و کارخانجات استفاده میشود.
شکل(1-2)
4-1-توربینهای گاز برای تولید انرژی مکانیکی
این نوع از توربینهای گاز که شامل توربوکمپرسورها و توربوپمپها میشوند، توربینهای گازی هستند که در آنها انرژی تولید شده توسط توربین، صرف به گردش درآوردن یک کمپرسور (جهت فشردهکردن یک مادهگازی) یا پمپ (جهت بالابردن فشار یک مایع) میشود.
4-1-1-موتورهای جت
موتورهای جت، نوعی موتور هستند که از شتاب دادن و تخلیه سیال برای ایجاد پیشرانش بر پایه قانون سوم نیوتن استفاده میکنند. دو نوع از موتورهای جت یعنی توربوجتها و توربوفنها شامل توربین گاز بوده و در واقع یک نوع توربین گاز هستند.
توربوجتها، نوعی توربین گاز هستند که در آنها همهٔ انرژی تولید شده در توربین صرف چرخاندن کمپرسور میشود و هوای داغ خروجی از توربین پس از عبور از یک نازل، سرعت گرفته و به صورت یک جت سیال با سرعت زیاد از انتهای آن خارج میشود.
4
شکل(3-1)
4-2-1اصول کار موتور توربوفن
توربوفنها، نوع دیگری از موتور جت هستند که در آنها برعکس توربوجتها، همهٔ هوای ورودی به موتور از کمپرسور، محفظه احتراق و توربین عبور نمیکند، بلکه بیشتر هوا، پس از عبور از یک یا دو ردیف پره بزرگ که فن نامیده میشوند، از مجرای اطراف کمپرسور حرکت کرده و از یک نازل خارج میشوند. بخش کمی از هوا از کمپرسور عبور کرده، محترق شده و توربین را میچرخاند. انرژی تولیدشده توسط توربین صرف چرخاندن کمپرسور و فن میشود؛ بنابراین در این نوع موتور جت، پیشرانش هم در اثر جت سیال خروجی و هم در اثر چرخش فن ایجاد میشود. بازده حرارتی توبوفنها در سرعتهای پایینتر از سرعت حرکت صوت (ماخ کمتر از ۱)، که سرعت حرکت هواپیماهای مسافربری است، از توربوجتها بیشتر است. بنابراین، پس از اختراع توربوفن، به تدریج در هواپیماهای مسافربری از آنها استفاده شد و امروزه موتور بیشتر هواپیماهای مسافربری، توربوفن است.
مبلغ قابل پرداخت 8,000 تومان
استفاده از فشارهای بالای هیدرو استاتیک بر روی مخمر و درصنایع غذایی ...
استفاده از کامپوزیت های FRP در ساخت بهسازی و تقویت سازه ها ...
استفاده از ماشین بردار پشتیبان (SVM)برای تشخیص گوینده ...
استفاده ازآنالو در آموزش شیمی ...
آسیب شناسی توسعه کمی آموزش مهندسی و چالش تضمین کیفیت ...
آشنایی با روشهای تولید انتقال و توزیع برق در مهندسی برق ...
آشنايی با نرم افزار Expert Choice جهت تصميم گيری های چند گزينه ايی ...
آشنایی با اثرات زیست محیطی طرح های آب و خاک و توسعه پایدارمحیط زیست 2 ...
آشنايي با اصول انتخاب الکترود بر مبنای جنس فلز پایه و قطعه کار ...
آشنايي با اصول انتخاب الکترود بر مبنای ...
آشنایی با المانهای ساندویچ پانل ...
آشنایی با بهره برداری از سپریتور روغن ...
آشنایی با بیماری های قارچی درختان و میوه ها ...
آشنائي با تاريخچه توجه سيستماتيك به ايمني و بهداشت حرفه اي ...
آشنايي با تاير و استفاده بهينه از آن ...
کاملترین آموزش کاربردی هوش مصنوعی و ChatGPT فقط با موبایل و بدون نیاز به دانش تخصصی! اگه دنبال یه راه واقعی برای کسب درآمد از هوش مصنوعی هستی، اگه دوست داری بدون نیاز به سرمایه، تخصص یا تجهیزات خاص، فقط با یه گوشی موبایل پول دربیاری، این جزوه فوقالعاده ... ...
باکس پرداخت و دانلود فایل افزونه Yellow pencil چیست؟ افزونه Yellow pencil یک افزونه وردپرس کاربردی طراحی بصری است که به شما امکان می دهد استایل قالب وردپرس تان را سفارشی سازی و تغییر دهید. مداد زرد یک صفحه ساز نیست، این افزونه بلوک اضافه نمی کند، اما این به شما امکان می ... ...
باکس پرداخت و دانلود فایل اطلاعات محصول طراح: مهدی کاظمی (کاملا تهیه شده توسط طراح در ران وب و اورجینال است) توضیحات قالب کافئین، یک قالب HTML فروشگاهی حرفهای و مدرن با 22 صفحه طراحی اختصاصی، است که یک انتخاب ایدهآل برای ایجاد یک وبسایت فروشگاهی به خصوص فروشگاه چای ... ...
باکس پرداخت و دانلود فایل طراح و تهیه کننده: اورجینال-ران وب معرفی قالب قالب کاسوکا یک محصول ایرانی طراحی شده مخصوص شرکت ها، ارگان ها، سازمان ها و ادارات می باشد که با طراحی تمیز، مدرن و حرفه ایی که دارد به سایت سازمان، ارگان و یا شرکت شما زیبایی خاصی می بخشد. قالب ... ...
طراح و تهیه کننده قالب: اورجینال-ران وب (حمید) توضیحات ومعرفی قالب قالب فروشگاهی ویکودین یک قالب HTML برای فروش محصولات پزشکی و بهداشتی است که ویژگی های آن این محصول را از دیگر محصولات HTML جدا میکند، قالب vicodin از پیشرفته ترین کتابخانه های روز دنیا برای بهبود ... ...